Делото КТБ: Липсващите

имена. Част I

Първа част на разследването „Делото КТБ: Липсващите имена“: Финансиран ли е Южен поток с „мръсните пари“ на затворената КТБ?

 

Тецът на Доган

След като преминава в ръцете на Ахмед Доган, ТЕЦ Варна печели редица договори за „студен резерв“. Фактите около придобиването на топлоцентралата и съмненията за нейната изправност повдигат важни въпроси за енергийната сигурност на България.

"Война на трупове"

Агенцията по безопасност на храните плаща десетки милиони за изгаряне на животински трупове и отпадъци в нарушение на правилата за обезвреждане и на ЗОП, но тъкмо в пика на епидемията заразените свински трупове се заравят в земята с риск за ново разпространяване на заразата. 

"Апартаментгейт"

Апетитни апартаменти на любопитни цени, но за избрани. Разследването ни доведе до редица оставки, но адекватни институционални мерки все още липсват.

Подкрепете ни

АКФ е неправителствена организация, която финансира дейността си чрез дарения.

Не оставаме безучастни.

Не бъдете и Вие!

Разследвания

АКФ разследва съмнения за конфликт на интереси сред висши държавни служители и политици, както и съмнения за корупция със значителни материални вреди за българското общество. Позоваваме се на публично-достъпни документи, които придобиваме чрез определените от закона начини.

Становища

Екипът ни се състои от водещи експерти-юристи, които следят и анализират държавните политики и законодателни инициативи за борба с корупцията и редица свързани теми. Целим да информираме медиите и обществото за системните причини, способстващи високите нива на корупция в България.

Анализи

АНТИКОРУПЦИОННИ ИНСТИТУЦИИ: тенденции и практики

Докладът оценява дейността на основните антикорупционни институции през 2018 г. като се имат предвид цялостната законодателна рамка, както и натрупаните практики по нейното прилагане през предходните години.

Приемане на сигнал
Разследване на случая
Свързване с отговорните институции
Следене на последващите мерки

Антикорупционен сигнал

Не се колебайте да подадете сигнал сега

Приемаме подписани лично и анонимни сигнали. Ако искате да запазите анонимност, използвайте публичен Wi-Fi или VPN Anonymizer и посочете инициали или псевдоним. Впишете и-мейл адреса си ако предпочитате директна връзка с нас.
Като малка експертна организация обработваме приоритетно сигнали, които съдържат достатъчно конкретни факти за корупция поне на средно ниво. Моля опишете всички факти и данни (имена, адреси, дати, суми, и-мейли). Приложете копия и/или оригинали на документи, ако разполагате с такива. Моля имайте търпение – обстойният ни подход на работа отнема време. Не разглеждаме казуси, които касаят единствено частен интерес.
*Задължителни полета
Не споделяйте информацията с трети страни, за да не прикрят извършителите следите си.
Моля кликнете с мишката върху Къща.