Заседание на Комисията по ревизия в Народното събрание с участието на Лора Георгиева и Бойко Станкушев от Антикорупционния фонд.

Лора Георгиева и Бойко Станкушев от екипа на АКФ взеха участие в заседание на Временната комисия на Народното събрание по ревизията за установяване на злоупотреби и нарушения през последните 5 години.
Двамата представят пред комисията информация по разследването на АКФ за „Златната локва“, казуса, в който БАБХ прехвърля дейността по дезинфекция на границата с Турция, с която е натоварена по закон, на частното дружество „Пи.Еф.Си.“ ЕООД, от което то печели над 33 милиона лева от 2013 г. до днес.
Филмът „Златната локва“ с автор Генка Шикерова можете да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=8Lt9HQXrA2A
В рамките на заседанието беше изнесена информация за още фрапантни нарушения в извършването на дейността по профилактична дезинфекция на границата с Турция и за пръв път БАБХ предостави договора си с „Пи.Еф.Си.“ ЕООД.
Обобщение на основните изказвания по време на заседанието тук:
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/08/31/4248348_nad_30_mln_lv_subrani_ot_chastna_firma_na_granicata_s/?ref=home_mainStory&fbclid=IwAR1m4HS99gnHKwbWUFJkwOVqaTn27dCCErTF-CWduRULCQRAz43dGoooRdc
Цялото заседанието на комисията тук: https://fb.watch/8jZcNg3Rxg/ 

Абонирайте се за бюлетина на АКФ, за да научавате за най-новите ни разследвания и анализи:

С натискане на бутона потвърждавате, че сте запознати с Политиката ни за поверителност


Сподели: