Връчване на Червена линия 2021: награди за журналистика срещу корупцията

Връчване на Червена линия 2021: награди за журналистика срещу корупцията

 

Абонирайте се за бюлетина на АКФ, за да научавате за най-новите ни разследвания и анализи:

С натискане на бутона потвърждавате, че сте запознати с Политиката ни за поверителност

Бъдете заедно с нас на живо в Facebook канала на АКФ на 9 декември от 11 часа, за да разберете кои са отличените с наградата „Червена линия“ журналисти и разследвания за 2021 година.

И тази година по традиция ще връчим наградите „Червена линия“ на 9 декември, Международен ден за борба с корупцията.

От Антикорупционния фонд учредихме наградите като признание за приноса на достойните български журналисти, които при трудни условия и в често враждебна среда хвърлят светлина върху случаи на корупция и допринасят за утвърждаването на върховенството на правото.

Нарекохме наградите „Червена линия“, защото вярваме, че добрата журналистическа работа прави корупцията ясна и видима – и прокарва червена линия, отвъд която не можем да останем безучастни.

В продължение на месец граждани и журналисти изпращаха номинации в три категории: Награда за журналистическо разследване, Награда за утвърждаване на върховенството на правото и Награда за млад журналист.

Ще се радваме на 9 декември да бъдем заедно, за да научим имената и почетем приноса на наградените журналисти в „Червена линия“ 2021.

Живото излъчване на наградите ще започне в 11 часа на 9 декември във Фейсбук събитието на този линк: https://www.facebook.com/events/205310225111989

Отбележете се в събитието, за да получите известие за началото на живото излъчване.

Дори и да нямате Фейсбук, можете да гледате излъчването на горния адрес.

Конкурсът Червена линия: награди за журналистика срещу корупцията се организира с подкрепата на Фондация „Америка за България“ и Посолството на САЩ в България.


Сподели: