Стайков: Организирано се извозват хора на протестите

Николай Стайков, АКФ:

„Точно преди 2 години беше голямото извозване на избиратели на ДПС – на „Росенец“, сега отново видяхме такова. Това ни показва, че в момента и в следващите дни ще се решава нещо наистина важно. Имам информация от Североизточна България, че организирано се извозват хора на протестите“.

Абонирайте се за бюлетина на АКФ, за да научавате за най-новите ни разследвания и анализи:

С натискане на бутона потвърждавате, че сте запознати с Политиката ни за поверителност

“Залогът е изключително голям, защото в момента, в следващите няколко дни на практика ще се реши съдбата на промяната, която започна преди две години, мина през една серия от избори и влезе в парламента, и това е промяната, желанието за промяна на статуквото, с което приключи третия мандат на ГЕРБ.”

„Магистрала Хемус, схемите, парите в чували и сакове, схемата на Капитан Андреево, която засегна хората с прякорите, които малко бяхме забравили. Оказа се, че те на изчезнали от българския бизнес, че те са в много сериозни финансови отношения с администрацията, те печелят обществени поръчки, изпълняват важни публични дейности. И забележете, не се появяват публично да коментират нищо от това.

„Това, което не успя да направи новата коалиция: липсата на промяна в Антикорупционната комисия, която е единственият орган, който може да се занимава с борба с корупцията при липсваща прокуратура. И другото е липсващата ДАНС, която с финансовото разузнаване вътре в нея е антикорупционен орган. Никой не говори за нея. Тя е огромният липсващ.“

Вижте целия разговор


Сподели: