Какво ще излезе от шпионските скандали? Коментар на Бойко Станкушев в студиото на "На Фокус"

Прокуратурата в моменти, в които ѝ изнася, осветлява дори някои забравени казуси. В други моменти ги затъмнява или скрива под черджето. По този начин отклоняват вниманието от това колко години прокуратурата начело с бившия и сегашния главен прокурор нищо друго не правеше освен да замазва следите и да покрива свои приближени. 12 години бившите управляващи с предишната и сегашната главна прокуратура бяха в симботични отношения, бяха и са, и по този начин обществото нищо не научава.
Нашите служби, включително специалните служби, нямат достатъчен капацитет да проверят важни казуси. Не изключвам поради липса на капацитет да не могат да направят проверка на казус като този с „Джемкорп“. Възможно е и поради липса на доверие да не можем пълноценно да работим с партньорските служби, което е решаващото при такива казуси.
Това, че Европейската прокуратура ще има отделно секретно деловодство в България, е ясен знак, че тя не вярва на българската прокуратура. Годишните доклади на АКФ за корупцията по високите етажи на властта са изпращани на всички институции, включително на прокуратурата и на ДАНС. Не е имало реакция.

Абонирайте се за бюлетина на АКФ, за да научавате за най-новите ни разследвания и анализи:

С натискане на бутона потвърждавате, че сте запознати с Политиката ни за поверителност


Сподели: