EUMoney.bg

Проектът има за цел да улесни информираността и контрола на гражданите върху това как се изпълняват проектите, финансирани от ЕС в техния регион. Техническите и административни бариери често пречат за това повече хора да дават адекватна и своевременна обратна връзка за качеството и дизайна на проектите в местата, в които живеят.

EUMoney.bg ще бъде интерактивен портал, който предлага обхватен поглед върху всички проекти, които се изпълняват със европейски средства във всеки един регион на България. Той ще предоставя удобно и лесно за използване приложение за съвети, коментари и снимки. По този начин EUMoney.bg не само ще позволи получаването на по-ясна и директна оценка на проекти, финансирани от ЕС, но и ще действа като платформа за подаване на сигнали за нередности за корупционни практики с пари на ЕС.

Абонирайте се за бюлетина на АКФ, за да научавате за най-новите ни разследвания и анализи:

С натискане на бутона потвърждавате, че сте запознати с Политиката ни за поверителност

Гражданите ще могат да оставят обратна връзка и впечатления за изпълнението на проектите, както и сигнали за забелязани злоупотреби и корупция. Приложението ще разполага и с оперативна мобилна функционалност, за да го направи достъпно и удобно за използване от всеки гражданин по всяко време и по този начин да засили възможно най-широката гражданска ангажираност.

Целта на проекта е да позволи на повече граждани да участват в мониторинга и оценката на финансирането от ЕС и неговите ефекти.

Проект EUMoney.bg се изпълнява с финансова подкрепа в размер на 24 560 евро в рамките на дейност Support for Citizen Engagement in the implementation of the cohesion policy на Генерална дирекция „Регионална и селищна политика“ на Европейската комисия.

 

 


Сподели: