Джоана Рохозинска

Член на Съвета

Джоана Рохозинска е регионален директор за Европа и Евразия в Международния съвет за изследвания и обмен (IREX). Има повече от двадесет години опит с граждански проекти в постсоциалистическия блок и е живяла и работила в няколко държави от региона. Започва кариерата си в Източна Европа в офиса на фондация „Фрийдъм хаус“ Будапеща.

Джоана е и част от експертната консултативна група на „Партньорство за противодействие на опитите за манипулация на общественото мнение“ на Фондация за международен мир „Карнеги“. Преди да стане част от екипа на IREX е програмен директор в Трансатлантическия отдел на Международния републикански институт, където отговаря за няколко регионални програми, включително и проектът „Бийкън“, който насърчава изграждането на устойчиви демократични общества. Джоана има и десетгодишен опит в Европейския отдел на Националния фонд за демокрация, където отговаря за Централна и Източна Европа и страните от бившия Съветски съюз.

Абонирайте се за бюлетина на АКФ, за да научавате за най-новите ни разследвания и анализи:

С натискане на бутона потвърждавате, че сте запознати с Политиката ни за поверителност

В ролята си на регионален експерт, Джоана е участник в конференции, гост в телевизионни програми и автор на статии. Завършила е Университета в Торонто и владее английски, полски, френски, руски, беларуски и украински език.