Д-р Филип Гунев

Председател на Управителния съвет

Д-р Филип Гунев е водещ експерт в областите антикорупция и вътрешни работи на Европейския съюз. В кариерата си като изследовател и консултант по публични политики е бил съветник на редица европейски институции и автор на трудове в областта на вътрешните работи и антикорупционните мерки. Между 2013 г. и 2017 г., д-р Гунев е заместник-министър на вътрешните работи в три поредни правителства и отговаря за разработването на антикорупционната стратегия на България, както и за учредяването на Координационния съвет за борба с корупцията към МВР.

Кариерата на Д-р Гунев започва в Центъра за изследване на демокрацията, където той прекарва десет години и оглавява работата в сферата на сигурността и вътрешните работи. В периода от 2011-та до 2014-та г. е член на Експертната група по корупция към Европейската комисия. Съавтор е на труда “Корупция и организирана престъпност в Европа: незаконни партньорства”.

Д-р Гунев има докторска степен по социология от Лондонското училище по икономика и политически науки, магистърска степен по международни отношения от Колумбийския университет и бакалавърска степен от Ийстърн Назарин Колидж, САЩ.

Харесайте ни!


This will close in 140 seconds