Връчване на наградите „Червена линия“ за журналистика срещу корупцията: 9 декември, 11 часа, Facebook Live

В периода 6 ноември – 5 декември 2020 Антикорупционният фонд събираше номинации на журналисти и разследвания в рамките на първия конкурс „Червена линия: награди за журналистика срещу корупцията“.

До крайния срок бяха получени 26 изключително силни номинации на журналисти от 15 медии.

Журито с председател проф. Иво Драганов, Нов Български университет и НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, и членове Ирина Недева, журналист в БНР и председател на Асоциацията на европейските журналисти, адвокат Александър Кашъмов от Програма Достъп до информация, Николай Стайков, разследващ журналист и съосновател на АКФ и Бойко Станкушев, директор на АКФ, разгледа номинациите и взе своето решение.

Обявяването на носителите на наградите „Червена линия“ за 2020 ще се случи на онлайн церемония на 9 декември от 11 часа, която ще се излъчва на живо във Facebook канала на Антикорупционния фонд. Можете да гледате церемонията тук.

Наградите „Червена линия“ се връчват за първи път тази година от Антикорупционния фонд на 9 декември – Международния ден за борба с корупцията. Това е инициатива на Организацията на обединените нации и отбелязва подписването на най-всеобхватния международен документ за борба с корупцията – Конвенцията на ООН срещу корупцията.

Конкурсът „Червена линия“ за журналистика срещу корупцията се организира с подкрепата на Фондация „Америка за България“ и Посолството на САЩ в България.

Newsletter

Абонирайте се за информационния бюлетин на АКФ, за да научавате за най-новите ни разследвания и анализи.

Вашият имейл адрес:

С натискане на бутона потвърждавате, че сте запознати с Политиката ни за поверителност