Изпратете номинация за първите годишни награди „Червена линия: награди за журналистика срещу корупцията“

На 9 декември, Международния ден за борба с корупцията, Антикорупционният фонд (АКФ) ще връчи своите първи награди „Червена линия: награди за журналистика срещу корупцията“.

До 5-ти декември, журналисти от печатни, електронни и онлайн медии могат да бъдат номинирани или да се самономинират за наградата.

За кого?

Наградите търсят да отличат смели журналисти и разследвания, които през изминалата година са хвърлили светлина върху случаи на корупция или са допринесли за утвърждаването на принципите на върховенството на правото в България.

В конкурса има три категории: 

  1. Награда за журналистическо разследване, разкриващо корупция или конфликт на интереси – ще бъдат присъдени Голяма награда (1000 лева и пълна юридическа подкрепа за следващо разследване от екипа на АКФ) и Специална награда (800 лева и пълна юридическа подкрепа за следващо разследване от екипа на АКФ);
  2. Награда за утвърждаване на принципите на върховенството на правото – 600 лева;
  3. Награда за млад журналист до 35 години, работещ върху теми, свързани с борбата с корупцията и върховенството на правото – 500 лева.

 

Как?

За да номинирате, изтеглете и попълнете Формуляр от тук.

Номинациите трябва да бъдат мотивирани с журналистически материали, публикувани в последната една година (от 05 декември 2019 до 04 декември 2020 година).

Всички условия за номиниране ще намерите в Регламента за номиниране тук.

 

Кога?

Изпратете попълнените формуляри с номинации на електронна поща acf@acf.bg до 5-ти декември 2020, 23:59 часа.

Жури от уважавани журналисти, правни експерти и граждански активисти ще оцени получените номинации.

Церемонията за обявяване на носителите на наградата „Червена линия“ ще бъде на 9 декември 2020, Международния ден за борба с корупцията.

Newsletter

Абонирайте се за информационния бюлетин на АКФ, за да научавате за най-новите ни разследвания и анализи.

Вашият имейл адрес:

С натискане на бутона потвърждавате, че сте запознати с Политиката ни за поверителност