Бойко Станкушев, АКФ: Прокуратурата никога нищо не може да разбере

„Аз като гражданин оставам с впечатлението, че каквито и чудовищни изнудвания, подкупи реализирани или не, пренесени торби с пари или непренесени, Прокуратурата никога нищо не може да разбере.
Става дума за много добре работеща организация. Това е картелно споразумение между бившите управляващи и главната прокуратура, далеч съм от това да клеймя всички прокурори. Не вярвам на това, което в момента ни се сервира. Не мога да кажа дали имаме хипотеза за неотложност, но мога да коментирам ефекта: ако не се беше случило това нещо, изобщо нищо нямаше да започва да се случва.
Прокуратурата все пак сега е принудена да започне разпит. Както точно ще укрият и ще замажат нещата не знам, но те са много изобретателни. Очевидно около г-н Гешев има умни хора, които му подсказват какви действия точно да предприеме, за да може нищо да не се случи.
Ние сме свидетели на доста дълъг период в българската история, в който изпълнителна власт с двама главни прокурори в продължение на 12 години действа буквално като организирана престъпна група.
Изходът от тази черна кутия е, че преди около една година по това време по улиците, в кафенетата, във фейсбук, във вашето студио, десет или двайсет пъти по малко хора дръзваха да говорят за недъзите на съдебната система, в частност за това, че прокуратурата съществува, за да не прави нищо освен да потулва деяния.
Сега този страх го няма.“

Абонирайте се за бюлетина на АКФ, за да научавате за най-новите ни разследвания и анализи:

С натискане на бутона потвърждавате, че сте запознати с Политиката ни за поверителност


Сподели: