Бойко Станкушев, АКФ: Прокуратурата никога нищо не може да разбере

„Аз като гражданин оставам с впечатлението, че каквито и чудовищни изнудвания, подкупи реализирани или не, пренесени торби с пари или непренесени, Прокуратурата никога нищо не може да разбере.
Става дума за много добре работеща организация. Това е картелно споразумение между бившите управляващи и главната прокуратура, далеч съм от това да клеймя всички прокурори. Не вярвам на това, което в момента ни се сервира. Не мога да кажа дали имаме хипотеза за неотложност, но мога да коментирам ефекта: ако не се беше случило това нещо, изобщо нищо нямаше да започва да се случва.
Прокуратурата все пак сега е принудена да започне разпит. Както точно ще укрият и ще замажат нещата не знам, но те са много изобретателни. Очевидно около г-н Гешев има умни хора, които му подсказват какви действия точно да предприеме, за да може нищо да не се случи.
Ние сме свидетели на доста дълъг период в българската история, в който изпълнителна власт с двама главни прокурори в продължение на 12 години действа буквално като организирана престъпна група.
Изходът от тази черна кутия е, че преди около една година по това време по улиците, в кафенетата, във фейсбук, във вашето студио, десет или двайсет пъти по малко хора дръзваха да говорят за недъзите на съдебната система, в частност за това, че прокуратурата съществува, за да не прави нищо освен да потулва деяния.
Сега този страх го няма.“

Абонирайте се за бюлетина на АКФ, за да научавате за най-новите ни разследвания и анализи:

С натискане на бутона потвърждавате, че сте запознати с Политиката ни за поверителност


Сподели:

Медиите за нас

Андрей Янкулов: Цялото ръководство на МВР беше дискредитирано и трябваше да напусне, начело с министъра и главния секретар

Николай Стайков: Политиците са главните виновници за състоянието на съдебната ни система

Андрей Янкулов: Няма да има сериозна промяна след приемането на новия Закон за противодействие на корупцията

Андрей Янкулов: Моето усещане е, че особена обществена полза от КПКОНПИ няма

Андрей Янкулов, АКФ: Вследствие на казуси като „Осемте джуджета“ доверието в съдебната власт се разрушава, а Висшият съдебен съвет мълчи.

Андрей Янкулов: Странно е, че заместник-министър е освободен след твърдения за поискан 200 000 лева подкуп, а сега е възстановен на същата длъжност

Андрей Янкулов: Законопроектът за КПКОНПИ дава възможност за външен контрол върху прокуратурата

Николай Стайков: Прокуратурата, ДАНС и КПКОНПИ действат като един Бермудски триъгълник

Николай Стайков: Задкулисието се олицетворява от конкретни имена

Бойко Станкушев и Полина Паунова в "На фокус" с Лора Крумова