АКФ публикува още две снимки на униформен полицай, вероятно охранявал частния клуб на Мартин Божанов – Нотариуса.

 

АКФ публикува още две снимки, за да помогне за разпознаването на униформени полицаи, които вероятно са извършвали охрана на частния клуб на Мартин Божанов – Нотариуса.

Абонирайте се за бюлетина на АКФ, за да научавате за най-новите ни разследвания и анализи:

С натискане на бутона потвърждавате, че сте запознати с Политиката ни за поверителност

На новите две снимки, публикувани днес, се забелязва същия мъж, облечен в камуфлажно яке, уловен от камерата в задния план на снимка на автомобила на Нотариуса. АКФ публикува снимката на 29 февруари.

По информация на АКФ мъжът вече е разпознат като служител на СДВР, като името му е подавано в сигнали за частна охрана на бизнесмени. Няма информация за някакви действия от страна на “Вътрешна сигурност” на МВР.

Снимките са от социалните мрежи и са от “златния период” на клуба с партита на специализираните съд и прокуратура в тях. Публикуваме ги в помощ на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, според когото не е имало охрана на полиция около частния “SS клуб” на разстреляния Мартин Божанов-Нотариуса.

Публикуваме снимките с цел верификация от институциите, тъй като по наша информация охрана от служители на МВР на частния клуб е имало, при това за продължителен период. Подавани са и сигнали с конкретни имена на служители на МВР (включително на човека от снимката), евентуално замесени в това, които засега няма да публикуваме.


Сподели:

Медиите за нас

МВР потвърди, че бившият шеф на антимафиотите е "осъществявал контакт" с Нотариуса

Николай Стайков: Да закачат портрета на Петьо Еврото в прокуратурата и да кажат – „Този не се пипа“

Свободна Европа: Контактите на Нотариуса са стигали до най-високо ниво в ГДБОП

Николай Стайков, АКФ: Ако не спрем схемите сега, някой друг ще има още по-корумпираща хватка върху съдебната система

Андрей Янкулов, АКФ: Хора, които са потенциално замесени в прокуратурата, в момента трябва сами да се разследват

Районният прокурор на София Невена Зартова и заместниците ѝ подадоха оставки след скандала за групата на Мартин Божанов за влияние в съдебната система

Николай Стайков: Голямото ми притеснение е, че разследването на модела Божанов ще бъде извършено частично, избирателно и не докрай.

Парламентът създаде временна комисия за дейността на групата около Мартин Божанов - Нотариуса

Андрей Янкулов: Хора като Божанов и Еврото поддържат картотека с информация

Николай Стайков: Мартин Божанов беше собственик на затворен клуб за магистрати, който се е използвал за неформални връзки