АКФ представя EUmoney.bg: платформа за гражданско наблюдение на европейски проекти

На 16-ти септември (четвъртък) от 11 часа във фейсбук канала на Антикорупционния фонд ще представим новата интернет платформа EUmoney.bg.

EUmoney.bg e първият публичен механизъм за обратна връзка на гражданите за проектите, изпълнявани с европейски средства в България.

Абонирайте се за бюлетина на АКФ, за да научавате за най-новите ни разследвания и анализи:

С натискане на бутона потвърждавате, че сте запознати с Политиката ни за поверителност

С EUmoney.bg всеки гражданин може лесно и бързо да намери информация за всеки един активен проект, финансиран от Европейския съюз, в своя район. Възможно е проектите да се търсят по район, име, бенефициент, изпълнител, ключова дума и още много други критерии.

С EUmoney.bg за първи път гражданите ще имат възможност да оставят коментари за забелязани от тях нередности и да отправят анонимни сигнали за злоупотреби и корупция при изпълнението на проектите

Експертите от екипа на Антикорупционния фонд ще проверяват и разследват сигналите, които постъпват чрез EUmoney.bg, и ще подготвят и изпращат сигнали по казусите със съмнения за злоупотреби към компетентните български и европейски институции.

Всеки гражданин ще може и да проследява развитието на сигнала си на EUmoney.bg.

На 16 септември (четвъртък) от 11:00 Огнян Георгиев, журналист „Капитал“, Никола Тулечки, сдружение „Данни за добро“, Лора Георгиева, старши правен съветник в Антикорупционния фонд

– ще представят идеята на платформата за гражданско наблюдение на европейските проекти, EUmoney.bg

– ще покажат как се търсят проекти и се подават сигнали за нередности,

– ще съобщят за първите сигнали за потенциални нарушения, вече регистрирани чрез системата на сайта, и последвалите действия на АКФ.

Събитието ще може да се гледа онлайн тук: https://www.facebook.com/events/824761844908642

Сайтът EUmoney.bg е създаден с финансиране от Европейския съюз по проект, изпълняван от Фондация Антикорупционен фонд и съ-финансиран от Генерална дирекция „Регионална и селищна политика“ на Европейската комисия.
Мненията, изразени на сайта, отразяват вижданията на авторите им и не непременно позицията на Европейската комисия и/или Фондация Антикорупционен фонд. Европейската комисия не е отговорна за това как се използва информацията, която се съдържа на сайта.

 


Сподели: