Антикорупционни институции 2021: нулева година

Какви са резултатите от борбата с политическата корупция в България в последните шест години? Колко политици и висши държавни служители в България са осъдени по обвинения за корупция? За колко е установен конфликт на интереси? Колко са оправдани? Колко от повдигнатите обвинения още не са влезли в съдебната зала? Какво се случва с някои забравени разследвания?

За четвърта поредна година АКФ представя своя годишен преглед на развитието на 49 ключови дела за корупция по високите етажи на властта, и анализ на практиката на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) за установяване конфликт на интереси.

Абонирайте се за бюлетина на АКФ, за да научавате за най-новите ни разследвания и анализи:

С натискане на бутона потвърждавате, че сте запознати с Политиката ни за поверителност

Анализът почива на оперативната статистика на българската съдебна система.

Той позволява да се направят ясен извод:

по отношение на борбата с корупцията по високите етажи на властта 2021 година може да се характеризира без никакво съмнение като нулева.

Авторите на мониторинговия доклад, Андрей Янкулов и Александър Кашъмов, ще представят резултатите на доклада на 19 юли 2021 (вторник) от 10:30 на живо във Фейсбук канала на Антикорупционния фонд:

Гледайте представянето на „Антикорупционни институции: нулева година“ тук

Изводите и препоръките на доклада ще бъдат коментирани от Нели Куцкова, дългогодишен съдия в Софийски градски съд, Софийски окръжен съд и Софийски апелативен съд.

Годишният мониторингов доклад на АКФ за 2021 „Антикорупционни институции: нулева година“ е изготвен по проект, подкрепен от Фондация „Конрад Аденауер“ по Програма „Върховенство на закона за Югоизточна Европа“.

 

Съдържанието на тази публикация отразява единствено позицията на нейните автори и не непременно становище на фондация „Конрад Аденауер“ по Програма „Върховенство на закона за Югоизточна Европа“.


Сподели: