КОЙ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В ОБУЧЕНИЯТА ПО АНТИКОРУПЦИЯ? 

 

“Антикорупционен фонд” започна програмата си за обучения с първа покана с малката, но важна община Горна Малина по покана на кмета инж. Жиланов

 

Горна Малина бе първата община, която покани “Антикорупционен фонд” на пилотна четиричасова лекция на свой терен. Лекцията бе водена от Йордан Карабинов, експерт от фонда, в присъствието на 17 служители от общината, включително заместник – кмет. Бяха представени над 50 индикатори за корупция и измами в различни области, включително обществени поръчки. Обучението се проведе в свободна атмосфера и беше съпътствано от интересен динамичен дебат. Понятията и похватите за превенция и противодействие имат практическа насоченост. Чрез тях всяка система, каквато е и Горна Малина, може да защити доброто си име във времето и да го превърне в устойчив модел и пример. 

 

За активната аудитория стана ясно, че инвестицията в една ефективна система за превенция и противодействие на корупцията не изисква голям финансов ресурс и би могла  безпрепятствено да бъде внедрена, ако е подкрепена от модерно и смело ръководство. 

 

В Горна Малина не се страхуват да говорят за антикорупция и екипът на “Антикорупционен фонд” се радва, че може да даде добър пример в това отношение и на бъдещите институции, домакини на следващи обучения.

 

Ако вие искате да бъдете следващите, не се колебайте да се запишете сега като изпратите и-мейл на acf@acf.bg или подадете заявка чрез формата на сайта.

 

Очакваме Ви!