Мирослава Петрова

МИРОСЛАВА ПЕТРОВА

е родена в София. Възпитаник на Софийския университет, Факултет по славянски филологии. От 1990 до 2002 г., по време на университетските си години и след това, работи като творчески консултант и административен мениджър в областта на строителството и архитектурата. Тя е част от първия екип на Colliers International за България / 2002 /, където  работи върху проекти с висока обществена значимост. От 2002 до 2013 г. става консултант с висок опит и знания в областта на управлението на строителни проекти.

 

Израстнала в семейство и среда с висока обществена ангажираност от 1990 г. до днес, от 2013 г. тя често е част от проекти, свързани с доброволни граждански организации и каузи.

 

Мирослава е част от екипа на “Да запазим Корал” – гражданска организация, която спасява единствения незастроен плаж на юг от Бургас. Съмишлениците осветяват тридесет и осем порочни строителни разрешения, обявени по-късно по надлежния ред за незаконни или нищожни. Плаж “Корал” е днес един от трите плажа за природосъобразен туризъм – уникален законов статут, извоюван от “Да запазим Корал” и съмишленици. http://www.koralbeach.com/.

 

Мирослава е съосновател на “Обещай, че ще гласуваш!” – първата платформа, facebook – група в страната, която призовава за ангажираност към обществото и увеличаване на изборната активност, без конкретна политическа агитация. Тя е и един от инициаторите на “Правосъдие за всеки” – гражданска инициатива за реформа на съдебната система. http://pravosadiezavseki.com.

        

Съосновател на „Читалище.то“. Най-малкото читалище в България – средище на актуални граждански инициативи. http://chitalishte.to/ и Софийски дискусионен форум: организация, чиято цел е да разкрие истината за посттоталитарните общества, позната с поредица граждански събития и лектори с изключителен международен престиж. https://sdforum.eu/.

 

Мирослава вярва в автентичната сила на гражданската енергия, от която зависи устойчивото свободно и достойно общество.

https://www.youtube.com/watch?v=Zg3lVcIYsl0

http://m.btvnovinite.bg/article/bulgaria/grazhdanska-iniciativa-shte-uprazhnjava-natisk-za-realni-promeni-v-pravosadnata-sistema.html

http://eurocom.bg/shows/video/rezonans/3111

http://news.bnt.bg/bg/a/ekolozi-razpnakha-palatki-pred-ministerskiya-svet

https://offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Zapochna-proverka-na-dokumentite-za-stroitelstvo-na-Koral_489777.html

http://news.bnt.bg/bg/a/na-palatka-mozhe-ili-ne

http://www.koralbeach.com/node/418

http://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2016-07-08/stotitsi-delfini-izmirat-po-chernomorieto-ni

https://clubz.bg/42924-trqbva_li_ni_presen_trup