Законодателство

 

ЗАКОНОДАТЕЛСТВО

Разпокъсаната и непоследователна законодателна рамка за противодействие на корупцията, както и нейното неефективно прилагане от компетентните органи, допринасят за високите нива на корупция в България. Честите промени в законодателството затрудняват прилагането на общите стандарти и разследването на корупционното поведение по високите етажи на властта. Ключови разследващи и контролни институции са зависими от политическата конюнктура, което води до липса на обективност и неутралност при осъществяване на дейността им.

Тези проблеми на институционалната среда правят още по-значимо ангажирането на "Антикорупционен фонд" като независима гражданска организация с експертиза и ресурс за осъществяване на проверки и разследвания в обществен интерес.

gr5

АНТИКОРУПЦИОНЕН СИГНАЛ

.

ВСЯКА ПОДРОБНОСТ Е ВАЖНА. ОПИШЕТЕ ВСИЧКИ ФАКТИ И ДАННИ, КОИТО ПОРАЖДАТ СЪМНЕНИЯТА ВИ. ПРИЛОЖЕТЕ КОПИЯ И/ИЛИ ОРИГИНАЛИ НА ДОКУМЕНТИ, АКО РАЗПОЛАГАТЕ С ТАКИВА ТУК.

МОЛЯ, ПРИЛОЖЕТЕ ВСЯКА ДОСТОВЕРНА ИНФОРМАЦИЯ. ИМЕНА, АДРЕСИ, И-МЕЙЛИ, ДАТИ, СУМИ. "ИВАН ИВАНОВ Е КОРУМПИРАН” Е КЛЕВЕТА. ПОДКРЕПЕТЕ ТВЪРДЕНИЕТО СИ С ФАКТИ.
АНТИКОРУПЦИОНЕН ФОНД ПРИЕМА ПОДПИСАНИ ЛИЧНО И АНОНИМНИ СИГНАЛИ. АКО ИСКАТЕ ДА ПОДАДЕТЕ СИГНАЛ АНОНИМНО, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПУБЛИЧЕН WI-FI ИЛИ VPN ANONYMIZER И ПОСОЧЕТЕ ИНИЦИАЛИ, ИЛИ ПСЕВДОНИМ. (НАПРИМЕР ИВАН ИВАНОВ, ИЛИ И.И.). ВПИШЕТЕ И-МЕЙЛ АДРЕСА СИ, АКО ПРЕДПОЧИТАТЕ ДИРЕКТНА ВРЪЗКА С НАС.

НЕ СПОДЕЛЯЙТЕ ИНФОРМАЦИЯТА СИ С НЕДОВЕРЕНИ ИЗТОЧНИЦИ,
ЗА ДА НЕ ПРИКРИЯТ ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ СЛЕДИТЕ СИ.